Ja jūsu bērns nevēlas lietot zivju eļļu? 5 ieteikumi kā mazināt zivju eļļas garšu!

Esat izmēģinājuši jau visu, lai jūsu bērns dzertu zivju eļļu, bet bez panākumiem? Nebēdājiet, jūs to varat slepus pievienot ēdienam un bērns to nemaz nemanīs!

Veselības speciālisti Norvēģijā iesaka bērniem dot zivju eļļu jau no četru nedēļu vecuma. Tā satur vitamīnu D, kas veicina normālu imūnsistēmas darbību. Zivju eļļa arī satur ēteriskās omega-3 taukskābes EPS un DHS. Šīs taukskābes ir tikai jūras produktos un tās veicina augļa un zīdaiņa normālu smadzeņu un acu attīstību. Zivju eļļu var sajaukt arī ar pārtiku.

Odd Ivar Solvold, kokk
Odd Ivar Solvold

1. Pastas mērcē

Norvēģu šefpavārs Ivars Solvolds iesaka pievienot zivju eļļu skābiem ēdieniem, piemēram, tomātiem. Varat pievienot mazliet zivju eļļas pastas mērcei. Mazuļiem pēc 1 gada vecuma pamēģiniet iejaukt tējkaroti zivju eļļas ēdienā, kas satur tomātus. Jūs to varat pagatavot pats ar konservētiem tomātiem, pastu, ceptiem sīpoliem un mazliet samaltas gaļas, ko visu sajaucat kopā blenderī.

2. Ar sīpoliem

Sīpoli ir ideāli, lai nomāktu zivju eļļas garšu, un kad gatavojiet sīpolus ar mazliet eļļas, tie paliek saldi un kārdinoši. Izmēģiniet dažādus sīpolu veidus un lietojiet blenderi, lai tos samaisītu kopā ar tējkaroti eļļas un tādām sastāvdaļām kā saldais kartupelis, burkāns, kukurūza vai vistas fileja. Ar to var ēdināt mazuli no 6 mēnešu vecuma.

3. Saldētas sulas saldējums

Piedāvājam recepti veselīgiem, mājās gatavotiem saldētas sulas saldējumiem. Jūsu bērns var ēst tos katru dienu!

Zemeņu un citrusa sulas saldējumi
shutterstock_427262107

Jums ir nepieciešams:

  • 350 g zemeņu jogurta
  • 150 ml apelsīnu sulas
  • 4 tējkatotes Möller’s zivju eļļa ar citrona garšu

Samaisiet labi visas sastāvdaļas, ielejiet sulas saldējumu veidnēs un ievietojiet saldētavā.

4. Piedeva popkornam

Protams jūs varat pievienot mencu aknu eļļu brīvdienu našķiem. Piedāvājam garšīgu recepti.

Citronu un zaļumu popkorns

Jums ir nepieciešams:shutterstock_90557848

  • 1.5 l gatavs, karsts popkorns
  • 1 ēdamkarote Möller’s zivju eļļas ar citrona garšu
  • 2 ēdamkarotes kausēta sviesta
  • Sāls, zaļumi un ķiploku pulveris garšas papildināšanai

Samaisiet zivju eļļu ar sviestu un pārlejiet pāri popkornam. Iejauciet sviestu popkornā. Pieberiet sāli, zaļumus un ķiploku pulveri.

5. Augļu salātos

Piedāvājam recepti garšīgiem augļu salātiem, tad kad jums ir vairāk laika. Un protams – tie ir ļoti veselīgi!

Augļu salāti ar grieķu jogurtu

Jums ir nepieciešams:shutterstock_148603910

  • ¼ arbūzs
  • 250 ml mellenes
  • 1 kivi
  • 1 mazs banāns
  • ½ krūze grieķu jogurts
  • 2 ēdamkarotes grauzdēts granola (muslis)
  • avenes (sauja)
  • ½ ēdamkarote Möller’s zivju eļļas ar citronu garšu

Kā gatavot:

  1. Iztīrīt arbūzu no sēklām, sagriezt šķēlēs kivi un banānu.
  2. Ar saldējuma karoti no arbūza izveidojiet lielas bumbas. visus augļus kārtīgi salikt gar malu vidēja lieluma bļodā.
  3. Sajaukt zivju eļļu ar jogurtu un ieliet jogurtu bļodā.
  4. Pievienojiet granolu (musli) jogurtam, ko rotājiet ar dažām ogām!

 



Orkla Care
Autortiesības aizsargātas/ Mollers 2016-2019 ©