Ja zivis nav jūsu bērna iecienītāko ēdienu sarakstā. Izmēģiniet!

Mēs visi zinām, ka vajadzētu ēst vairāk zivis, bet ko darīt, ja bērni no tām atsakās? Varbūt izmēģiniet šos zivju ēdienus, un iespējams, ka iepatiksies?!

Nav viegli saprast bērna garšas sajūtu. Vienā brīdi viņiem patīk viena lieta, nākamajā patīk kaut kas cits. Ēdienu nedrīks sajaukt, tas nedrīkst būt auksts vai tam jābūt sagrieztam noteiktā veidā…

Un, ja vakariņas nav gatavas laikā, kad vēders rūc, bērna apetīte pazūd pirms jūs pat paspējāt uzklāt galdu. Ir vieglāk atmest ar roku zivīm un samierināties ar makaroniem vai karstmaizēm katru otro dienu. Bet var arī mainīt bērna ēšanas paradumus. Tāpēc nepadodieties – vismaz ne līdz brīdim, kad izmēģināsiet šīs bērniem draudzīgās receptes!

Cepeškrāsnī pagatavots lasis ar dārzeņiem (4 porcijas – 20-40 min)

Sastāvdaļas:

  • – 600 g laša filejas bez ādas un asakām
    shutterstock_277855451
  • 1 sarkanais sīpols
  • 1 sarkanais pipars
  • ½ purava
  • 1 burkāns
  • ½ cukini
  • 8 mazie ķiršu tomātiņi
  • 3 ēdamkarotes olīvju eļļas
  • 1 šķipsna timiāna
  • sāls un pipari
  • alumīnija folija

Garnējums:

Skābs krējums

Kā pagatavot:

  • Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200 ° C.
  • Sagrieziet lasi gabaliņos.
  • Sagrieziet sīpolu daiviņās, piparu gabalos un šķēlītēs puravu, burkānu un cukini.
  • Sajauciet olīveļļu, timiānu, raudeni un sagrieztos dārzeņus bļodā un pēc tam maisījumu ielejiet karstumizturīgā traukā.
  • Pāri dārzeņiem uzlejiet pāris ēdamkarotes ūdens un virsū novietojiet laša šķēles.
  • Apkaisiet ar sāli un pipariem un apsedziet trauku ar alumīnija foliju.
  • Cepiet krāsnī apmēram 35 minūtes.
  • Pasniedziet ar skābo krējumu.
  • Padoms: jūs varat variēt dārzeņus un garšaugus pēc izvēles. Lai iegūtu svaigu un jaunu garšu, zivīm var pievienot saldo čili mērci, sojas mērci vai citrona sulu.

Padoms! Izdomājiet ēdieniem interesantus nosaukumusa, piemēram, «nindzjas lasis» un «zivju princese», tādejādi mazajam kārumniekam radot intrigu!

Lasis tako apvalkā (4 porcijas – 20 min)

Sastāvdaļas:

  • 400 g laša filejas bez ādas un asakām
  • 2 ēdamkarotes rapšu eļļas
  • 1 tējkarote tako garšvielu
  • 2 ēdamkarotes svaiga koriandra

Garšvielu mērce:shutterstock_160005845

  • 240ml skābais krējums
  • 240 ml majonēzes
  • ½ tējkarote sinepju
  • ½ tējkarote citrona sulas
  • ½ tējkarote tako garšvielas
  • 2 tējkarotes cukura
  • sāls un pipari

Garnējums:

  • 8 gab tako plāksnes
  • 50 g rīvēts siers
  • salātu mix

 

Kā pagatavot:

  1. Laša fileju sagrieziet plānās šķēlītēs un apcepiet rapšu eļļā apmēram 1 minūti no katras puses.
  2. Nolieciet lasi malā un apkaisiet ar tako garšvielām un sasmalcinātu koriandru.Garšvielu mērce:
  3. Samaisiet visas mērces sastāvdaļas, pievienojiet sāli un piparus.Garnējums:
  4. Sakarsējiet tako plāksnes atbilstoši instrukcijām uz iepakojuma.
  5. Sagatavojiet piedevas, rīvēto sieru, salātus un garšvielu mērci.
  6. Piepildiet taco plāksnes ar atlikušo rīvēto sieru, salātiem un garšvielu mērci, un pārklājiet ar ceptiem laša stienīšiem.

Padoms! Tā kā tako garšvielas satur sāli, zivij nav nepieciešams pievienot papildus sāli.

Suši mīļotājiem mājās gatavoti nigiri suši ar lasi (4 porcijas – 45 min)

Sastāvdaļas:

  • 250 g forele vai lasis
    shutterstock_297786917
  • 800 g suši rīsu
  • ½ krūzīte ar rīsu etiķi
  • 3 tējkarotes cukura
  • 1 tējkarote sāls
  • vasabi
  • marinēts ingvers
  • sojas mērce

Kā pagatavot:

  1. Uzvāriet rīsus. Sajauciet bļodā rīsu etiķi, sāli un cukuru, maisiet līdz viss izšķīdis. Lēnām, uzmanīgi maisot lejiet šķidrumu pār rīsiem. Rīsiem būtu jābūt lipīgiem.
  2. Ar asu nazi, sagrieziet zivi 2-3 mm plānās šķēlēs. Pievienojiet mazliet vasabi katrai šķēlei.
  3. Saslapiniet savas rokas un novietojiet zivs šķēli kreisajā rokā. Paņemiet piemērotu daudzumu rīsu labajā rokā un saspiediet ovālu rīsu spilvenu. Uzlieciet rīsus uz zivs.
  4. Ar kreiso īkšķi maigi piespiediet rīsu vidusdaļu. Pēc tam saspiediet suši malas ar savu labo īkšķi un rādītājpirkstu. Visbeidzot, nospiediet ar diviem pirkstiem suši augšpusē, lai to cieši savienotu.
  5. Pagrieziet nigiri suši, lai zivs būtu vērsta uz augšu, un maigi uzpiediet ar diviem pirkstiem suši augšpusi. Gatavs pasniegšanai.

Padoms! Ja piedāvājam bērniem to, kas viņiem negaršo vai nepatīk, tas nerosina viņu apetīti. Tā vietā rosiniet, lai nedaudz pagaršo ēdienu. Vēlams piedāvāt ēdienu katru dienu un kādu dienu bērns to pagaršos!

Möller’s Omega-3 Junior ir zivju eļļa bērniem, kas jūsu mazajiem noteikti garšos. Tā ir mazu želejas zivtiņu formā ar aromātisku augļu vai apelsīnu-citronu garšu, palīdzēs nodrošinat, ka jūsu bērns saņems arī D vitamīnu, papildus veselīgām omega-3 taukskābēm.

Lasiet vairāk par Möller’s Omega-3 šeit! www.mollers.lv

 



Orkla Health
Autortiesības aizsargātas/ Mollers 2016 ©