Papildini ēdienkarti ar lieliskajām omega-3 taukskābēm

Kāpēc gan vakariņās izmantotās taukvielas neaizvietot ar zivju eļļu? Tas nav joks! Šeit ir četru kārdinošu ēdienu receptes, bez zivju eļļas garšas!

Zivju eļļas izmantošana kulinārijā ir ģeniāls veids, kā padarīt jūsu uzturu daudz veselīgāku. Šefpavārs Ivars Solvolds (Ivar Solvold) skaidro, kā papildināt vakariņas ar veselīgo zivju eļļu:

-Vislabāk ir pievienot zivju eļļu skābiem ēdieniem, sākot ar svaigu tomātu salātiem līdz vinegretam. Nevajadzētu zivju eļļu pievienot krējumam.

osv-025
Šefpavārs Ivar Solvold

Var samazināt cepšanai lietoto eļļas daudzumu, sajaucot to ar zivju eļļu. Šefpavārs iesaka samaisīt to ar labas kvalitātes rapšu eļļu.

– Bet mana pirmā izvēle, saka šefpavārs, ir pievienot zivju eļļu tieši ēdienam.

Viņa iecienītākais veids zivju eļļas izmantošanai ir vinegrets ar sīpoliem. Sīpoli mīkstina eļļas aromātu, un garša uzlabojas.

Šefpavāra Ivara kaprīzie kartupeļi

– Ideāla piedeva grila ēdieniem!

Sastāvdaļas:shutterstock_244893124

  • Jaunie kartupeļi
  • Saldkrējuma sviests
  • Šalotes sīpoli
  • Pētersīļi
  • Möller’s zivju eļļa

 

  1. Novāra kartupeļus
  2. Izkausē sviestu un pievieno sasmalcinātus šalotes sīpolus, pētersīļus un nedaudz zivju eļļas
  3. Pievieno siltus vārītos kartupeļus.

 

Medū un laima sulā marinēta forele ar koriandra un piparmētru pesto

Sastāvdaļas:

  • 1.9 kg foreles fileja
  • Eļļa vai sviests cepšanai
    shutterstock_346751612
  • Grieķu jogurts

Marināde:

  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes laima sulas
  • 1 tējkarote rīvēta ingvera
  • • ½ tējkarotes jūras sāls
  • ½ tējkarote melno piparu

Pesto:

  • 500ml svaigs koriandrs
  • 1 glāze piparmētru lapas
  • 0,5 glāzes grauzdētas un sasmalcinātas mandeles
  • 2 tējkarotes rīvēta ingvera
  • 1 tējkarote laima sulas
  • ½ sagriezti jalapeno pipari vai čili bez sēklām
  • 1 tējkarote medus
  • ¾ tējkarotes sasmalcinātu ķiploku
  • ¾ tējkarotes jūras sāls
  • 4 tējkarotes Möller’s eļļa ar citronu garšu
  • 50ml extra virgin olīveļļas

 

Pagatavošana:

  1. Sagatavo marinādi, samaisot visas sastāvdaļas lielā plastmasas maisiņā, vēlams tādā, ko var cieši noslēgt.
  2. Noskalo zivi zem auksta tekoša ūdens. Nosusina zivi ar papīra dvieļiem un ieliek marinādes maisiņā.
  3. Novieto ledusskapī uz ½ – 2 stundām, lai iemarinējas.
  4. Blenderī sajauc visas pesto sastāvdaļas, izņemot zivju eļļu un olīveļļu, līdz veidojas viendabīga masa.
  5. Blenderim strādājot, lēnām pievieno eļļu un zivju eļļu, veidojot biezu un krēmīgu pesto konsistenci. Ļaujiet tam nostāvēties 30 minūtes istabas temperatūrā.
  6. Foreles fileju liek labi ietaukotā cepamā traukā un pārlej ar marinādi. Cep cepeškrāsnī 200°C temperatūrā 15 līdz 20 minūtes.
  7. Pasniedz ar koriandru un piparmētru pesto, ieteicams pievienot karoti grieķu jogurta.

 

Padoms! Zivi var arī grilēt, nevis cept krāsnī!

Ātra un veselīga gvakamole

Sastāvgaļas:

  • 4 dl šķēles sagriezta avokado
    shutterstock_256536637
  • 250 g sagrieztu ķiršu tomātu
  • 0,7 dl sakapāti sarkanie sīpoli
  • 0,5 glāzes sasmalcināts svaigs koriandrs
  • 2 ēdamkarotes laima sulas
  • 2 tējkarote Mӧller’s zivju eļļas ar citrona garšu
  • Sāls un pipari

 

Pagatavošana:

  1. Visas sastāvdaļas sajauc kopā vidēji lielā bļodiņā.
  2. Pievieno sāli un piparus. Pasniedz.

 

Nūdeles ar medus, ingvera un zemesriekstu mērci

Sastāvdaļas:

  • 200 grami nūdeles
    shutterstock_109987664
  • 500 g brokoļu mazos gabaliņos
  • 1 maza paprika, sagriezta plānās šķēlēs
  • 1 glāze sīpolu, sagriezta plānās šķēlēs
  • 1 glāze sasmalcinātu zemesriekstu
  • 0,5 glāzes sasmalcināta koriandra
  • 80 ml sojas mērces
  • 2 ēdamkarotes sezama sēklu eļļas
  • 4 tējkarotes Mӧller’s zivju eļļas ar citrona garšu
  • 2 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta
  • 1 ēdamkarote rīvēta ingvera
  • 1 ēdamkarote rīsu etiķa
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas
  • 1/2 tējkarotes piparu pārslas (sarkano piparu pārslas)

 

Pagatavošana:

  1. Uzvāra nūdeles, nokāš un pārliek tās lielā bļodā.
  2. Pievieno brokoļus, piparus, sīpolus, pusi no zemesriekstiem, un pusi no koriandra.
  3. Sajauc kopā ar sojas mērci, sezama sēklu eļļu, zivju eļļu, zemesriekstu sviestu, ingveru, etiķi, medu, ķiplokiem un papriku.
  4. Maisījumu pārlej pāri nūdelēm, pārkaisa ar atlikušajiem zemesriekstiem un koriandra lapām. Pasniedz siltu vai aukstu.

 



Orkla Care
Autortiesības aizsargātas/ Mollers 2016-2019 ©